Mail Sildos

Mail Sildos lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi (praegu Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia) viiuli erialal prof Endel Lippuse klassis 1981. Samast ajast tegeleb süvendatult ka barokkviiuli ja varajase muusika interpretatsiooni küsimustega, täiendanud sel alal end Lucy van Dael’i meistriklassides ja Capita Selecta varajase muusika seminaridel Amsterdamis. Aastast 1980 tänaseni töötab Eesti Riiklikus Sümfooniaorkestris, aastast 1989 Tallinna Barokkorkestri liige, alates 1996 üks kontsertmeistritest. Mail Sildos mängib mitmetes varajase muusika ansamblites ja orkestrites nii Eestis kui Soomes, erinevate koosseisudega esinenud Skandinaaviamaades, Taanis, Fääri saartel, kõigis Balti riikides, Inglismaal, Saksamaal, Austrias, Venemaal, Itaalias, Prantsusmaal, Hollandis jm. 1984-1995 mängis ansamblis Hortus Musicus, 1994-2003 oli agentuuri Concerto Grosso projektijuht.

1992 pani Mail Sildos aluse ajastu pillidel mängivale barokkansamblile Corelli Consort, mis annab pidevalt kontserte ajalooväärtuslikes paikades (mõisad, lossid, kirikud), tutvustab järjekindlalt unustatud barokiaja meistrite loomingut koos Eesti varasema ajalooga ning teeb koostööd paljude Eesti muusikute ja välisinterpreetidega.

2004. a. alguses asutas kontserdiagentuuri Corelli Music, tänaseks on välja kujunenud kontsertide korraldamisel oma stiilne ja elegantne nägu. Agentuur pakub huvitavaid kontserte nii CC-le kui paljudele teistele Eesti professionaalsetele muusikutele ja väliskülalistele.

Alates Jõuludest 2006 tegutseb tema algatusel parimatest varajase muusikaga tegelevatest muusikutest koosnev Corelli Barokkorkester, esimesed menukad kontserdid toimusid sarjas *Kirikupühad Maarjamaal*.

Mail Sildose barokkviiul pärineb arvatavalt 17. sajandi alguskümnendite Itaaliast, Brescia meister Matteo Benti, mille on tagasi barokkviiuliks 1995 ehitanud meister Aaro Altpere.

Mail Sildos on Eesti Interpreetide Liidu liige ja 2006. a. stipendiaat, oli EIL juhatuse liige aastatel 2007-2009.

Kontakt: mail at corelli dot ee  

Mail Sildos, foto Loit Jõekalda
Mail Sildos ja Meelis Orgse
Haapsalu Vanamuusika Festival 2001, Tallinna Barokkorkester
Mail ja Inju mõis-lastekodu metseenid, suvi 2003
Kooskõlasid otsimas ...
Mail ja Robert, Corelli Consort *Toompea muusikasalongis*, okt-06. Foto Harri Rospu.
Mail ja Corelli Consort, Academia Gustaviana 373, okt. 2005. Foto Andres Tennus
Imbi ja Mail, Mõisaromantika kontsert Tõstamaa mõisas. Foto Toomas Mitt.
Haapsalu Vanamuusika Festival 2001, Mail ja Toomas.
Mail Sildose barokkviiul, foto: Loit Jõekalda
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate