Eesti mõisad 2005 - Lisakontsert

Kontsert
Lisainfo
Toetajad
16.07.05 18:00 Pidula mõis, Kihelkonna vald, Saaremaa. Kontserdisari Eesti mõisad 2005

Mõis, see on midagi palju enamat kui lihtsalt pärl Eestimaa looduses, see on igatsus millegi parema ja aristokraatlikuma järele, ideaalne paik kaunile muusikale ja üllatele ideedele. Loe edasi siit

ESINEJAD:

Varajase muusika stuudio Cantores Vagantes
*Muusikat ajastute piirimailt*

musitseerivad:

Elo Tepp - barokkviiul
Reet Sukk - plokkflöödid ja renessanssflööt
Taavi-Mats Utt - plokkflöödid ja racket
Georg Butler - barokktromboon, USA
Lilian Langsepp - barokkharf
Tiia Tenno - orel
Reinut Tepp - spinett

Stiilne ja elegantne suveõhtu.
Kontserdisarja *Eesti mõisad 2005* lisakontsert unikaalses Pidula mõisa härrastemajas.
Hiljuti kaduvikku hääbumisest päästetud romantiline mõisakompleks pakkus kuulamiseks kaunist muusikat kõrgrenessansi ja barokiajastu vahelisest hämarast perioodist varajase muusika stuudiolt Cantores Vagantes. Pillid, mida harva võimalik näha ja kuulda - hispaania kromaatiline barokkharf, plokkflöötidest G-aldid, põikflööt, Eestis valmistatud spinett, orel, rankett jt. Vaheajal tutvustas mõisa omanik Vesa A. Lappalainen huvilistele mõisa ajalugu ja tulevikuplaane.

Arvukas publik suudeti vaevu kõik ära mahutada, istuti nii aknalaudadel kui esikusse kiiruga toodud pikkadel pinkidel. Kontserdil viibisid väga mitmed Pidulaga seotud olnud inimesed, nende hulgas ka legendaarse Laulude suguvõsa esindaja pr Karin Sibul. Õnneliku juhuse tõttu Saaremaal suvitamas olnud pea kogu Maarja Küla pere sai osa nii muusikast kui inimeste väga soojast suhtumisest. Järgmine kohtumine nendega on juba *Eesti mõisad 2005* sarja lõppkontserdil Mooste mõisas 28. augustil.
Väikese omanikepoolse suveõhtu-üllatusena nautis kogu publik pärast kontserti head veini.
Sari toetab sel suvel Mooste mõisa lähedal Põlvamaal asuvat Maarja Küla. 30. aprillil 2005 pidulikult avatud vaimse puudega laste-noorte elupaik vajaks edaspidiseks eluks nii klaverit kui teisi muusikateraapia pille. Ehk on meil üheskoos võimalik sellele toredale ettevõtmisele appi tulla?
Aitame koos kinkida klaveri ja muusikateraapia pillid Maarja Küla elanikele !

Kontserdil oli võimalik osta tuliuut CD-plaati *Beauty of History - Corelli Consort & Soloists*.
Seda plaati poodidest ei leia, saadaval vaid Corelli Music kontsertidel (hind 250.-).
Varajase muusika stuudio Cantores Vagantes töötab alates 1989. aastast. Siia kuuluvad muusikud, kelle sooviks on varajase muusika interpreteerimine originaalpillide koopiatel, respekteerides ajaloolist esituspraktikat. Stuudio liikmeskond ei ole täpselt fikseeritud seda võib käsitleda professionaalide sõpruskonnana, kus mängijate arv sõltub muusika nõudmistest.
Eesti mõisad 2005, Cantores Vagantes Pidula mõisas
Pidula mõis, Kihelkonna kihelkond, Saaremaa
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate