Eesti mõisad 2000

Kontsert
Lisainfo
Piletid
Toetajad
20.08.00 Roosna-Alliku mõis, Järvamaa. Kontserdisari Eesti mõisad 2000

Mõis - see on midagi enamat kui lihtsalt pärl Eestimaa looduses, see on igatsus millegi kaunima, parema ja suursugusema järele. Kontserdisari "Eesti mõisad 2000" toetab Roosna-Alliku mõisakooli saalitoolide fondi. Metseenlus on Rooma riigist läbi ajastute jõudmas taas ka Eestisse. Loe edasi siit:


ESINEJAD:

Barokkansambel Corelli Consort

selgitusi jagab Jüri Kuuskemaa

solistid:
Kaie Urb
Teele Jõks

Roosna - Alliku mõis - Louis XVI stiili nõuetega kooskõlas kujundus  

 

Koostöös Concerto Grossoga 

Kaia Urb (sopran) on Eesti hinnatumaid suurvormisoliste, kelle repertuaar hõlmab teoseid barokkmuusikast tänapäeva heliloojate uudisteosteni: Bach, Händel, Mozart, Mendelssohn, Pärt jne.- oratooriumid, passioonid, missad, kantaadid. Kriitikutelt on Kaia Urb pälvinud väga kõrgeid hinnanguid, tema õrn, kaunikõlaline ja varjundirikas hääl, mis eriti sobilik barokkmuusika esitamiseks, ning loomupärane musikaalsus koos laitmatu vokaaltehnikaga on teinud temast väga nõutud solisti nii Eestis kui välismaal.

Teele Jõks (metsosopran) on esimesi Eesti lauljaid, kes saanud koolituse Lääne-Euroopas, lõpetades sel kevadel Amsterdami Konservatooriumi Margreet Honigi lauluklassis. Tema repertuaari kuulvad nii barokiajastu meistrite Bachi, Händeli, Telemanni, Monteverdi jt. suurteosed ja soolokantaadid kui ka Brahmsi, Griegi, Debussy ja Uus-Viini koolkonna kammerlooming, samuti Bradamante roll Händeli ooperis "Alcina". Oma noorusele vaatamata kuulub Teele Jõks vaieldamatult Eesti barokklauljate tippu.

 Barokkansambel Corelli Consort tegutseb aastast 1992 viiuldaja Mail Sildose juhendusel. Ansambel on Tallinna Barokkorkestri kõrval ainus barokkpillidel mängiv pidevalt tegutsev professionaalsete muusikute ühendus Eestis, esindades ajastulähedast esituslaadi, mida võib võrrelda vanade maalide puhastamisega järgnenud sajandite lisanditest. Oma mängustiili tõttu sobivad ansambli kavad eriliselt hästi ajaloolistesse hoonetesse - mõisatesse, lossidesse, kirikutesse jm., andes ettekujutuse, kuidas võis kõlada barokkmuusika.

Nimeline tool mõisasaali:
sihtannetus 1500.-
a/a 1120253286 Roosna-Alliku vallavalitsus
Selgitus: Roosna-Alliku põhikool, mõisatool.
Nimi / asutus, kontaktandmed

Nimeline metseenpilet 500.-
Ükskõik millisele sobivale sarja kontserdile

Tavapilet 150.- / 50.-
(Concerto Grosso ja Piletilevi)

Nimeline mõisatool Roosna-Alliku mõisakooli saali:

Rationel Eesti Dr. Helbe Merila Järvamaa Mõisakoolide Ühing Mari-Ann Kelam Tunne Kelam Trivimi Velliste - Isamaaliidu saadikurühma mõisatool Rein Köster - Roosna-Alliku vallavanem Karmen Järvsoo Järvamaa Omavalitsuste Liit Roosna-Alliku Vallavalitsus Roosna-Alliku Vallavolikogu Ants Käärma Mäe Põllumajandusühistu Aivar Saarepuu Lembit Nõlvak Kolonel ja pr. Maynard Shepherd - Ameerika Marylandi osariigi Rahvuskaart

Metseenid:

Johann Merila Theo Aasa Riho Tapfer Kristi Tael Lea Kuldsepp Roosna-Alliku Kalakasvatus Bistroo Allika
Roosna-Alliku mõisasaal
Teele Jõks
Corelli Consort
Corelli Music Raua 37, 10124 Tallinn, Estonia tel/fax +372 648 5535 info at corelli dot ee                   

© Corelli Music 2004 

 

Webgate